RistoJul (1).jpg

Risto Helin oli ensimmäinen suomalainen hius- ja meikkitaiteilija, joka teki upean kansainvälisen uran aina Hollywoodia myöten.

Riston asiakkaina olivat aikansa kirkkaimmat tähdet ja kuuluisuudet, Elizabeth Taylor olisi halunnut palkata hänet henkilökohtaiseksi meikkaajakseen, mutta Risto valitsi toisin.

Risto Helinin huikaiseva tarina Yle Areenassa:

https://areena.yle.fi/1-4586747

Ris0.jpg

Risto tanssi nuorempana balettia, ja hän saikin kipinän kauneuden maailmaan Oopperan maskihuoneessa, missä hän näki, kuinka kenestä tahansa saa loihdittua vaikkapa lumoavan prinsessan oikean meikin ja kampauksen avulla. Risto päätti opetella nämä  nämä taikatemput itse. Balettikoulusta Risto sai elämän eväiksi myös tinkimättömyyden ja täydellisyyteen pyrkimisen. Näillä periaatteilla ja suomalaisella sisulla ja mielettömällä karismalla oli tie maailmalle ja menestykseen auki.

Ris1.jpg

Risto lähti maailmalle heti armeijasta päästyään. Ranska, Italia, Meksiko, Kanada, Amerikka. Risto palkattiin Meksikon hienoimpaan hotelliin El Palace de Rioon hius- ja meikkitaitelijaksi. Siellä hänen asiakkaikseen päätyivät maailmanluokan tähdet. Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Ray Charlesin Raylettesit, Suzan Greco, Marlene Dietrich,  ZaZa Gabor ja lukuisat kuninkaalliset ympäri maailmaa. Riston karisma ja vankka ammattitaito oli kovaa valuuttaa, paparazzit seurasivat häntä ympäri maailmaa.  Hänellä oli parhaimmillaan kymmeniä konsulentteja, jotka tekivät työtä Riston ohjeiden mukaan. Asiakkaat jumaloivat häntä. Risto oli ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa tämän tason hius- ja meikkitaiteilijamme maailmalla.

Ris2.jpg

Risto palasi maailmalta Suomeen ja oli vuosikymmeniä julkisuudessa niin ammattilehtien kuin naistenlehtienkin palstoilla. Maailmantähtien tekijästä tuli missien tekijä, etenkin sen jälkeen, kun  legendaarinen Elsa Arento luovutti Ristolle virallisen Miss Suomi - kilpailujen kampaajan pestin.  Riston salonki oli kauneustrendien edelläkävijä, siellä kävivät Kaikki. Risto oli luotettava ystävä, kulinaristi, herrasmies ja taiteilija.  Hänellä oli silmää ja myös uskallusta tuoda parhaat puolet esille asiakkaistaan. Viimeiset vuotensa hän työskenteli hyvän ystävänsä Hannelen putiikissa.

Risto.jpg

 Risto Helin 18.7.1944 - 14.12.2018